headerlogogrootbejpg

Schildklier ( TSH, Vrij T4 en FT3) ACTIE

Schildklier ( TSH, Vrij T4 en FT3)
Schildklier ( TSH, Vrij T4 en FT3)
€ 69.00 nu € 59.00
InStock
Aantal
TSH, Vrij T4 en FT3 worden bij deze test gemeten (ookal is uw TSH goed).

U bent moe... het liefst zou u in bed liggen en slapen. Uw lijf voelt stijf en stram en bewegen doet zeer. Uw stemming is gedeprimeerd of wisselt snel. u voelt zich opgejaagd en slaapt slecht. 

De meeste afwijkingen van de schildklier hebben tot gevolg dat er te weinig of juist te veel schildklierhormoon gemaakt wordt. Dat leidt tot vele lichamelijke symptomen. Bij een overactieve schildklier zijn dat o.a.: een snelle hartslag, gewichtsverlies, nervositeit, trillende handen, geïrriteerde ogen, slaapproblemen en een gejaagd gevoel. Bij vrouwen kan er ook een onregelmatige menstruatiecyclus ontstaan. Bij een tekort aan schildklierhormonen heeft de patiënt last van gewichtstoename, droge huid, obstipatie, het snel koud hebben, vermoeidheid en bij vrouwen zware menstruatiebloedingen.

TSH 

wordt gemaakt in de hypofyse, een belangrijke hormoonproducerende klier in de hersenen. TSH zorgt ervoor dat steeds de juiste hoeveelheid schildklierhormoon (T4 en T3) wordt aangemaakt. Schildklierhormoon regelt het gebruik van energie in het lichaam het heeft een soort thermostaatfunctie.

Vrij T4

(FT4, free T4, vrij T4, vrij thyroxine) is een schildklierhormoon. Dit hormoon zorgt ervoor dat allerlei processen in het lichaam snel genoeg verlopen. Een te lage waarde duidt op een te traag werkende schildklier. Een te hoog FT4 duidt op een te snel werkende schildklier.

FT3

Is het hormoon dat ontstaat uit T4 en dat het uiteindelijke effect van schildklierhormoon veroorzaakt. Eigenlijk is FT3 dus belangrijker dan T4, maar we meten T4 om de veranderingen in het functioneren van de schildklier te onderzoeken.

Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ookSchrijf een reactie

Vitaliteitspraktijk Mzani  -
05-03-2019 17:04:28
Theresia  - Ft4 ft3
25-04-2018 22:44:08
Ik heb een redumentaire schildklier aan de tong basis (kreeg dat veel te laat te weten, en ben pas na mijn eerste 5 jaar 10 maanden getest en toen gaven ze aan dat ik helemaal geen schildklier had). Nooi getest op ft3 en heel soms op ft4. Mijn huisarts wil mij niet testen op ft3. Is dat wel mogelijk als je geen of redumentaire schildklier heb?
Brigitte maas  - Schildklier
23-03-2018 7:32:22
Hoe gaat een test om te kijken of mijn schildklier goed is in zijn werk?
Suzan Rijnberg  - welke test ?
06-06-2017 9:27:47
Wij hebben sterk het vermoeden dat onze dochter een schildklierprobleem heeft. Ze heeft ook de ziekte van Lyme. Welke test kunnen wij het beste bestellen. In het verleden was de tsh verhoogd, dan weer goed maar de vrije t3 verhoogd en ook de cortisol was sterk verhoogd. Wat kunnen wij het beste bestellen om echt een goed beeld te krijgen ?