headerlogogrootbejpg

Hoe werkt het?

Levertijd
Het is momenteel alleen mogelijk om bloedafname in Nederland te laten plaatsvinden. Meer informatie hierover vindt u hier: https://www.bloedwaardentest.nl/
Nadat u een bestelling geplaatst en afgerekend heeft, ontvangt u binnen een werkdag een aanvraagformulier voor bloedafname per mail.
U kunt met dit aanvraagformulier terecht bij een van deze afname posten.

Alle bestellingen voor 11.00 uur geplaatst, worden dezelfde dag nog verwerkt. De uitslag volgt binnen twee weken per mail, mits anders vermeld.
De meeste uitslagen van de testen zijn al veel eerder beschikbaar en worden binnen enkele dagen naar u gemaild.

Bij de uitslag zit een uitleg in begrijpelijke taal. U kunt ook advies vragen aan onze deskundigen (link)

U kunt dit aanvraagformulier tonen aan de laborant(e) van de door u gekozen prikpost.

Het is ook mogelijk om deze te tonen via uw telefoon. U bent namelijk na uw bestelling direct aangemeld in het labosysteem. Men zal uw onderzoek op de prikpost direct herkennen op basis van de barcode op het document (pdf) die u toe gemaild krijgt.
 

Hoe wordt het bloed afgenomen?
Een buisje bloed wordt afgenomen door professionals, uit een ader aan de binnenkant van de arm, meestal in de plooi van de elleboog. Om deze ader goed te kunnen zien en voelen wordt een stuwbandje strak om de bovenarm getrokken. In de ader wordt geprikt met een holle naald waardoor het bloed in het buisje wordt gezogen. De naald wordt maar één keer gebruikt en daarna vernietigd.

Moet u nuchter zijn?
Voor de meeste onderzoeken hoeft u niet nuchter te zijn. Als u helemaal nuchter moet zijn, dan staat dat bij de test vermeld.
Als uw bloedwaarden goed zijn, zijn ze ook goed als u niet nuchter bent.

Wilt u het zekere voor het onzekere nemen, voor een optimaal resultaat mbt;

  • glucose
  • cholesterol (vetprofiel) en
  • leverfunctie

dan hebben wij voor u het volgende dieetadvies:

Neem vanaf de avond voor uw afspraak na 23:00 uur geen koffie en geen zuivelproducten (zoals melk, karnemelk of yoghurt). Geen gefrituurde waren en geen alcoholhoudende drank. Neem als ontbijt en/of lunch maximaal 2 sneetjes volkorenbrood belegd met bijvoorbeeld magere vleesproducten, zonder boter. Neem als drinken water of thee zonder melk en suiker. Neem geen zoetbeleg, geen fruit en geen zuivelproducten.

Bij afwijkende uitslagen kan het onderzoek nuchter herhaald worden, om te zien of het dan wel goed is. Hiervoor krijgt u dan een dieetadvies van ons mee.

niet voor meerdere personen in één keer bestellen
U kunt niet voor meerdere personen tegelijk in één order bestellen, de rapportage wordt gemaakt afhankelijk van het geslacht en leeftijd en is altijd persoonlijk. Als u voor meerdere mensen een test wilt kopen moet u dus 2 x apart uw winkelwagen afrekenen.
Tevens moet natuurlijk per persoon bloedafnamekosten worden betaald.

Hoe vol moeten de buisjes?
Het vullen van de buis hangt af van de soort buis en merk van de buis. Onze stolbuizen vullen geheel tot de top (rode dop), De EDTA (paarse buis) buizen vullen zich tot de helft en de glucose buizen (grijs-wit) tot 1/3e.

Hoe lang blijft mijn test geldig?
U dient uw bloed uiterlijk 8 weken na ontvangst van de aanvraagformulier af te laten nemen. Na deze tijd wordt uw order afgesloten en kan niet meer in behandeling worden genomen.
Als u niet binnen deze tijd in de gelegenheid bent uw bloed in te sturen, gelieve dan contact met ons op te nemen (info@bloedwaardentest.be) Als wij binnen de termijn van 8 weken niets van u vernomen hebben, komt uw order helaas te vervallen en kunt u geen aanspraak meer doen op het uitvoeren van de testen.

Uitslag PDF document per mail
Afhankelijk van de complexiteit van uw onderzoek ontvangt u binnen 1 tot 2 weken de uitslag via e-mail.
Bij een extreem lage of hoge uitslag van een bepaling, waarvoor direct medisch handelen wenselijk is, wordt u, voordat u de uitslag ontvangt, gecontacteerd voor overleg met u. Overige afwijkende waarden worden aangegeven met voor het resultaat een pijltje omhoog voor een hoge waarde en/of een pijltje omlaag voor een lage waarde. Een urine- en/of bloedonderzoek blijft een moment opname, soms is het verstandig om de testen, die voor verbetering vatbaar zijn, na een maand te herhalen. Bij medische klachten dient u te allen tijde uw (huis)arts te raadplegen.
U kunt ons altijd vragen om toelichting op uw uitslag, maar wij mogen geen medisch advies geven, voor een persoonlijke interpretatie en medisch advies kunt u wel een consult bestellen van onze internist.
 

Anoniem?
Bloedwaardentest geeft uw uitslagen nimmer door aan uw verzekeraar of (huis)arts. Uw aanvraag staat op bloedwaardentest in het labsysteem en zal alleen aan u gecommuniceerd worden. De uitslag wordt uitsluitend naar het door u opgegeven e-mailadres verstuurd. U kunt de bestelling ook onder een andere naam plaatsen als u volledig anoniem wilt blijven, verander echter niet uw geboortedatum, de uitslagen worden namelijk gerelateerd aan uw geslacht en leeftijd.

Voor testen waarbij bloedafname nodig is, is het op de meeste prikposten wel vereist om u te identificeren met uw officiële gegevens. Dit is alleen de voor de medische verrichting "bloedafname". Als u uw echte naam aan ons meldt bij opmerkingen kunnen wij de aanvraagformulier voor bloedafname op uw officiële naam zetten.

Minderjarigen?
Wij verzorgen geen bloedonderzoek voor minderjarigen en wilsonbekwame zonder verwijzing van een arts of therapeut, omdat wij de richtlijnen van de gezonheidsraad volgen.

Extra bescherming in verband met een health check is in principe aan de orde als;

1. Deze ongericht is of breed gericht is op allerlei afwijkingen en er gebrek aan kennis bestaat onder andere over klinische sensitiviteit en specifiteit
2. Een complex vervolgtaject aan de orde is door (combinaties van) vervolgdiagnostiek, therapie, nazorg en counseling
3. Er risico bestaat op onevenredige inbreuk op de privacy
4. (Ook) kinderen en wilsonbekwamen tot de doelgroep behoren
5. Deze onvoldoende in verhouding staat tot het gezondheidsprobleem (bijvoorbeeld te uitgebreid of te invasief) of als er duidelijk betere of minder schadelijke alternatieven zijn
6. Er grote maatschappelijke gevolgen, zoals vervolgkosten en/of verdringingseffecten kunnen zijn
7. Deze zich (direct of indirect) richt op ernstige ziekten of afwijkingen waarvoor geen behandeling of preventie mogelijk is

Ruilen?
Uw bloedonderzoek kan niet geruild worden, omdat uw onderzoek speciaal op naam aangemaakt wordt in het laboratoriumsysteem. Wel kunt u, voordat u bloed laat prikken, van de order afzien of wisselen voor een ander onderzoek. U dient deze annulering dan per email te versturen naar info@bloedwaardentest.be onder vermelding van uw naam en ordernummer. Wij kunnen u het bedrag voor het bloedonderzoek dan crediteren.

Niet tevreden?
We willen dat u 100% tevreden bent. Om u zo goed mogelijk te helpen, vragen we u contact met ons op te nemen. Vergeet hierbij niet het ordernummer en een korte omschrijving van de klacht toe te voegen. U kunt een email sturen aan onze klantenservice, maar u kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 085-065 37 47 (ma t/m vr tussen 9.00 en 17.00 uur)