headerlogogrootbejpg

Schildklier ( TSH, Vrij T4 en T3) ACTIE

Schildklier ( TSH, Vrij T4 en T3)
Schildklier ( TSH, Vrij T4 en T3)
Schildklier ( TSH, Vrij T4 en T3)
59.00
InStock
Aantal
TSH, Vrij T4 en FT3 worden bij deze test gemeten (ookal is uw TSH goed).

U bent moe... het liefst zou u in bed liggen en slapen. Uw lijf voelt stijf en stram en bewegen doet zeer. Uw stemming is gedeprimeerd of wisselt snel. U voelt u opgejaagd en slaapt slecht. 

De meeste afwijkingen van de schildklier hebben tot gevolg dat er te weinig of juist te veel schildklierhormoon gemaakt wordt. Dat leidt tot vele lichamelijke symptomen. Bij een overactieve schildklier zijn dat o.a.: een snelle hartslag, gewichtsverlies, nervositeit, trillende handen, geïrriteerde ogen, slaapproblemen en een gejaagd gevoel. Bij vrouwen kan er ook een onregelmatige menstruatiecyclus ontstaan. Bij een tekort aan schildklierhormonen heeft de patiënt last van gewichtstoename, droge huid, obstipatie, het snel koud hebben, vermoeidheid en bij vrouwen zware menstruatiebloedingen.

TSH 

wordt gemaakt in de hypofyse, een belangrijke hormoonproducerende klier in de hersenen. TSH zorgt ervoor dat steeds de juiste hoeveelheid schildklierhormoon (T4 en T3) wordt aangemaakt. Schildklierhormoon regelt het gebruik van energie in het lichaam het heeft een soort thermostaatfunctie.

Vrij T4

(FT4, free T4, vrij T4, vrij thyroxine) is een schildklierhormoon. Dit hormoon zorgt ervoor dat allerlei processen in het lichaam snel genoeg verlopen. Een te lage waarde duidt op een te traag werkende schildklier. Een te hoog FT4 duidt op een te snel werkende schildklier.

FT3

Is het hormoon dat ontstaat uit T4 en dat het uiteindelijke effect van schildklierhormoon veroorzaakt. Eigenlijk is FT3 dus belangrijker dan T4, maar we meten T4 om de veranderingen in het functioneren van de schildklier te onderzoeken.

Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ookSchrijf een reactie

Bloedwaardentest  - kan ik de schildklier test nog aanvullen met vrij
01-11-2018 9:25:33
Beste Kayla,
Deze waarden kunt je ook meenemen in je onderzoek. Je kunt alle testen in je winkelwagentje stoppen en zo je eigen onderzoek samenstellen. Bij dit onderzoek zit niet standaard de reverse T3 , die moet je extra toevoegen. zie ook de testen die je ziet staan onder "andere klanten kochten ook".
Kayla Bredewold  - Schildklier onderzoek
31-10-2018 14:55:39
Goedemiddag,

Wordt bij jullie schildklier test naast TSH en vrij T4 ook het vrij T3 en rT3 worden gecheckt?

Groet,
kayla
Christina  - Schildklier
17-10-2017 15:21:49
Hallo,
Mijn vraag is wanneer ik deze test nu thuis doe, wat doe ik met de uitslagen? Doet de arts er wat mee?
Heidy Jansen  - test schildklier
15-02-2017 12:57:14
Hallo
Graag wil ik weten welke test ik het beste kan kiezen.Bij mij is in 1997 de schildklierafwijking Hashimoto geconstateerd.
bij de huisarts is de schildklierwaarde TSH gecontroleerd,zij zegd dat de waarde goed is
(0,3)terwijl ik mij niet goed voel. Ik heb gevraagd of ik doorverwezen kan worden naar specialist voor verder onderzoek vind ze niet nodig ook verder onderzoek schildklier vind ze niet nodig.

m.vr. gr. Heidy Jansen