headerlogogrootbejpg

Wat mag ik eten?

Bijna de helft van de mensen reageert  overgevoelig op bepaalde voedingsmiddelen die men eet. De effecten zijn vaak niet levensbedreigend, maar de symptomen kunnen een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven.

Heeft u klachten of symptomen die gewoon niet weg gaan? Dan kan een voedselintolerantie, de oorzaak zijn. Dit wordt ook wel een vertraagde voedselallergie genoemd.
Voedselovergevoeligheid blijft vaak onopgemerkt, omdat de klachten pas na enkele uren of zelfs dagen optreden. Dit maakt het erg lastig om deze voedselreacties op te sporen.
Maar hiervoor is nu een oplossing: De "Wat mag ik eten" voedselintolerantietest. Met deze testen kunt  u ontdekken of een voedselintolerantie heeft, die de oorzaak zou kunnen zijn van uw klachten. Door middel van innovatieve en uitgebreide bloedanalyse identificeert de voedselinolerantie test de IgG-antistoffen tegen eten snel en nauwkeurig. Als uitslag ontvangt u een persoonlijk voedingsprofiel.

Met dit unieke concept betaalt u nooit te veel, u ontvangt altijd een uniek advies voor vervolgtesten die als aanvulling op de door u gekozen test zinvol zijn.

Na uw uitslag ontvangt u een persoonlijk advies voor vervolgtesten, naar aanleiding van uw resultaten. Met uitzondering natuurlijk bij Totaal wat mag is eten, want daar wordt alles al getest.

De voordelen als u kiest voor een voedingsintolerantie- of allergiescreening van RP:
  • Hoge kwaliteit maatwerk testen.
  • Op het indivivu afgestemd
  • Geen onnodige onderzoeken en kosten
  • ISO-gecertificeerd laboratorium RP Sanitas Humanus
  • Ervaren en deskundig personeel
  • Voedingsspreekuur met gediplomeerd natuurdiëtist voor therapeuten en diëtisten en gezondheidscoaches.
  • Consult voor particulieren (meerprijs)

De symtomen van voedselallergie zijn
Meest voorkomend:
  • Opgeblazen gevoel
  • Migraine/hoofdpijn
  • Vermoeidheid (chronisch)
  • Hoesten
  • Loopneus
  • PDS (Prikkelbare Darm Syndroom)
  • Buikpijn
  • Huiduitslag (jeuk/roodheid)

Acute-allergische reacties 
  • Angio-oedeem
  • Opvliegers
  • Tachycardie
  • Hypotensie
Overige symptomen
  • ADD/ADHD
  • Acne
  • Angstaanvallen
  • Burn-out
  • Constipatie
  • Depressie
  • Diabetes
  • Diarree
  • Duizeligheid
  • Endocriene stoornissen
  • Haaruitval
  • Hypertensie
  • Infectiegevoeligheid
  • Obesitas
  • Sinusitis
  • Spier-/gewrichtspijn
  • Stemmingswisselingen
  • Uitputting
  • Verzuring
  • Winderigheid
Voor meer informatie lees deze blog:

In de RPSH testen worden totaal IgG(1.2.3.4 ) gemeten. IgG en IgG4 worden apart gerapporteerd.


 
 
In het algemeen wordt verondersteld dat dit type acute allergie wordt veroorzaakt door IgE reacties.
De gangbare opvatting is dat het bij  IgG om een  “normale” reactie gaat en dat dit niets te maken heeft met type 1-allergieën. Nieuwe wetenschappelijke inzichten laten echter zien dat IgG betrokken kan zijn bij sterke allergische reacties, zelfs bij anafylactische reacties (medisch spoedgeval).

Een voedselallergie wordt veroorzaakt door IgE antistoffen en een vertraagde voedstelallergie door IgG antistoffen.
IgG antistoffen zijn verdeelt in 4 subklassen, IgG1, IgG2, IgG3 en IgG4. IgG4 is gerelateerd aan een type 1-allergie en kan worden beschouwd als het tegengif tegen IgE antistoffen.
IgG4 is in veel lagere concentraties aanwezig in het bloed dan de andere subklassen, maar hogere waarden van IgG4 kunnen histamine vrijmaken, wat vooral symptomen bij patiënten met lage DAO-activiteit tot pseudo allergische reacties kan leiden. Daarom is het beter om ook deze voedingsmiddelen te vermijden als er een hoge reactie op IgG4 gemeten wordt. In de pre-screening worden IgG totaal en IgG4 daarom apart gerapporteerd, naar aanleiding van deze uitslag worden de vervolgtesten geadviseerd of uitgevoerd. Vermeld bij het bestellen van  vervolgtesten in de opmerkingen of u de IgG of IgG4 versie wilt wil laten uitvoeren. Deze vervolgtesten zijn mogelijk binnen een maand na de uitslag zonder opnieuw bloed afnemen.
Vervolgtesten bestelt u hier